Klopp over CAS-oordeel: "Geen goede dag voor het voetbal"

Klopp over CAS-oordeel: "Geen goede dag voor het voetbal"

14 juli 2020 – Jürgen Klopp heeft dinsdag in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Arsenal gereageerd op het nieuws dat Manchester City de komende twee seizoenen toch gewoon Europees voetbal mag spelen. De Duitser is teleurgesteld in het oordeel van het internationaal sporttribunaal CAS. Dat besloot de door de UEFA opgelegde schorsing terug te draaien.Het CAS concludeerde dat Manchester City zich niet schuldig had gemaakt aan het te hoog inschalen van de sponsorinkomsten. Wel verzuimden The Citizens volgens het sporttribunaal mee te werken aan het onderzoek van de UEFA. Daarvoor kreeg de club een boete van tien miljoen euro. Een schijntje vergeleken met de inkomsten die Manchester City was misgelopen als het twee jaar niet had mogen deelnemen aan Europees voetbal.

"Het was maandag geen goede dag voor het voetbal", sprak Klopp dinsdag op de persconferentie. De Duitse trainer stelt niemand iets slechts toe te wensen. "Maar ik vind Financial Fair Play een goed idee. Het is in het leven geroepen om de teams en de competities te beschermen. Het is niet aan mij om hierover een oordeel te vellen. Ik vind wel dat we ons aan de FFP-regels moeten houden. Het bepaalt grenzen. Als niemand zich meer aan de regels hoeft te houden, dan krijg je een soort Super League waarin het bepalend is wie de clubeigenaar is."

Guardiola
Pep Guardiola, trainer van Manchester City, heeft dinsdag ook gereageerd op het voor zijn club goede nieuws. "Ik ben erg blij met de beslissing, die laat zien dat alles wat men over de club heeft gezegd niet waar is. We kunnen nu op het veld verdedigen wat we op het veld hebben verdiend."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020