Aké dit seizoen mogelijk toch nog in actie voor Bournemouth

Aké dit seizoen mogelijk toch nog in actie voor Bournemouth

14 juli 2020 – De blessure die Nathan Aké zondag tegen Leicester City opliep is minder ernstig dan gevreesd. Zijn trainer bij AFC Bournemouth, Eddie Howe, heeft dinsdag de hoop uitgesproken dat hij dit seizoen nog een beroep kan doen op de Nederlandse verdediger. Het duel met Manchester City van aanstaande woensdag gaat wel voorbij aan Aké."Hij heeft een lichte blessure, het is niet heel ernstig. Ik weet niet of hij dit seizoen nog in actie komt. Het is geen definitieve nee, maar ook geen definitieve ja", aldus Howe op de persconferentie in aanloop naar het duel met Manchester City.

Aké raakte tegen Leicester City (4-1 winst) geblesseerd toen hij Jamie Vardy van scoren afhield. Bij de tackle liep de verdediger een liesblessure op. Niet veel later, nog voor het rustsignaal, moest hij het veld verlaten. Bij AFC Bournemouth vreesde men dat Aké de laatste drie wedstrijden van het seizoen niet inzetbaar zou zijn, maar de verdediger kan zijn club mogelijk nog helpen in de degradatiestrijd.
[tweetmafcbournemouth/status/1282653072158793729]

Voor Bournemouth is het alle hens aan dek. Met nog drie wedstrijden te gaan staan The Cherries zeventiende, wat aan het einde van het seizoen degradatie betekent. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is drie punten. Bournemouth speelt nog tegen Manchester City (uit), Southampton (thuis) en Everton (uit).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020