Luckassen verlengt bij PSV en vertrekt naar RSC Anderlecht

Luckassen verlengt bij PSV en vertrekt naar RSC Anderlecht

14 juli 2020 – Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel gemaakt. PSV verhuurt Derrick Luckassen komend seizoen wederom aan RSC Anderlecht. Voor zijn nieuwe huurperiode inging, heeft de 25-jarige verdediger zijn krabbel gezet onder een nieuw contract in Eindhoven tot de zomer van 2023.Luckassen maakte vorig seizoen een goede indruk bij RSC Anderlecht. De Belgische club wilde derhalve graag met hem door. "Derrick Luckassen heeft ons vorig seizoen zijn kwaliteiten en een prima mentaliteit laten zien. RSCA is tevreden met zijn nieuwe uitleenbeurt en dat het ook dit jaar kan rekenen op de diensten van de Nederlandse verdediger. Hij is nog maar 25 jaar, maar Derrick heeft toch al veel ervaring op het hoogste niveau. Een expertise die hij zonder twijfel zal gebruiken om onze jonge ploeg te begeleiden", reageert Head of Sports Peter Verbeke.

PSV verhuurt Luckassen voor het derde jaar op rij. Tijdens zijn eerste huurperiode, bij Hertha BSC, kwam de verdediger weinig aan de bak. Vorig seizoen draaide hij de voorbereiding mee met PSV en speelde hij in augustus zelfs nog drie wedstrijden voor de Eindhovenaren, maar Luckassen mocht desondanks uitkijken naar een andere club. Bij Anderlecht kwam hij vervolgens tot 21 wedstrijden.

Ondanks dat Luckassen zijn contract bij PSV verlengde, heeft hij geen toekomst meer in Eindhoven. De verdediger die drie jaar geleden voor vijf miljoen euro overkwam van AZ liet in oktober weten spijt te hebben ooit voor PSV te hebben gekozen. "De trainers, de stad Eindhoven: ik keer er niet meer terug", zei hij stellig tegen Het Nieuwsblad.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020