Hoek ziet ook gevaar schuilen in langer Ajax-verblijf Onana

14 juli 2020, 09:05

Ajax-directeur Marc Overmars onderneemt een poging om André Onana een jaar langer aan boord te houden, zo meldde De Telegraaf dinsdagavond. Frans Hoek heeft een hoge pet op van de De Kat uit Kameroen, maar denkt dat er ook een gevaar schuilt in een langer verblijf van doelman. "Onana heeft zo vaak laten doorschemeren dat hij wil vertrekken, dat ik hoop dat hij zich kan blijven opladen voor FC Emmen-, RKC- en Fortuna Sittard-uit."

Aan de kwaliteiten van Onana twijfelt de oud-keeperstrainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en het Nederlands elftal dus niet. "Begrijp me goed, als André de volledige focus houdt op wat hij zo goed kan, keepen, dan heeft Ajax een geweldige speler aan hem. En ik vind ook dat een speler die focus altijd moet hebben, sterk in zijn hoofd moet zijn", vertelt hij tegen het bovengenoemde dagblad.

Lees ook'Overmars spreekt met Onana: jaar langer bij Ajax en opwaarderen'

Onana aast na enkele succesvolle jaren in Amsterdam op een transfer naar een Europese topclub. Onder meer FC Barcelona en Chelsea zijn de voorbije maanden genoemd als mogelijke bestemming voor de keeper. "In de Nederlandse competitie heeft hij een bepaald niveau gehaald en op een gegeven moment moet hij door. Dan moet hij echter wel de juiste club vinden. Een die bij hem past en waar hij optimaal kan presteren. Kennelijk is die er op dit moment niet. Ik hoop voor Ajax dat Onana het kan blijven opbrengen om alles te geven. Als het tussen zijn oren zit dat hij het ook op tachtig procent kan, dan is er een probleem."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen