Real Madrid kan champagne bijna ontkurken na zege

Real Madrid kan champagne bijna ontkurken na zege

13 juli 2020 – Real Madrid kan de champagne voor de Spaanse titel koud zetten en komende donderdag in eigen huis tegen Villarreal ontkurken. Na een uitstekende eerste helft nam De Koninklijke maandagavond via fraaie goals afstand van Granada, al kwam het in de tweede helft nog flink in de problemen (1-2). Zoals vaker na de coronastop speelde de ploeg van Zinedine Zidane het zakelijk uit.Toch wees niets erop dat het een moeilijke avond zou worden voor Real Madrid, aangezien het elftal van Zidane na ruim een kwartier op 0-2 stond. Ferland Mendy (de 21ste doelpuntenmaker dit La Liga-seizoen) opende de score met een snoeiharde poeier vanaf de achterlijn na een fraaie dribbel, gevolgd door een goal van Karim Benzema na een heerlijke aanval. De machine van Real Madrid draaide op volle toeren, zoals het de laatste weken qua veldspel niet deed.

Met achtereenvolgend 1-0, 0-1, 1-0, 0-1 en 2-0 toonde Real Madrid zich vooral heel effectief, zonder dat het heel groots speelde. Dat Thibaut Courtois een van de uitblinkers is de laatste tijd, zegt wat dat betreft genoeg. Dat het alle duels won na de coronastop, waarin het nog tweede stond, is echter zeer knap. Tegen Granada opende het echter wel meer dan uitstekend, waardoor de voet misschien wel te vroeg van het gaspedaal ging.

En daardoor had het de Belgische sluitpost opnieuw nodig. De keeper hield in de eerste helft Domingos Duarte van scoren af, maar werd direct in de tweede helft wel gepasseerd. Darwin Machís knalde de bal keihard achter Courtois, waardoor het weer een wedstrijd was. Te meer omdat Real Madrid in het tweede bedrijf geen schim was van de ploeg van het eerste deel. Na de gelijkmaker mocht het Courtois dankbaar zijn met enkele fraaie reddingen, maar vlak voor tijd werd de Belg alsnog gepasseerd bij een lage voorzet op de achterlijn. Sergio Ramos, de laatste tijd vooral bekend van zijn rake strafschoppen, haalde een inzet van Ramon Azeez nog van de lijn en niet veel later werd rakelings naast het doel van Real gekopt.

Real Madrid was de laatste weken niet ongelukkig en dat was op bezoek bij Granada opnieuw het geval. Ditmaal trok het de voorsprong echter wel volledig op eigen kracht over de streep, zonder hulp van de VAR. Daarmee ligt het terecht op koers om voor het eerst sinds twee seizoenen weer een landstitel te pakken: de tweede in de laatste acht jaar. Daarvoor zijn twee punten in de laatste twee duels genoeg. 

Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van vier punten en een beter onderling resultaat op FC Barcelona, zal de champange vermoedelijk donderdagavond losgaan als Villarreal op bezoek komt in Bernabéu. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan heeft het drie dagen later op bezoek bij laagvlieger Leganés nog een herkansing, maar daar is gezien de recente vorm en het spel voor rust tegen Granada geen enkele aanleiding voor.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020