Inter wendt crisis af ondanks blunder Handanovic

13 juli 2020, 23:39

Internazionale heeft na twee duels zonder zege maandagavond eindelijk weer eens gewonnen. Ondanks een vroege achterstand door een enorme blunder van Samir Handanovic, won de geplaagde formatie van Antonio Conte betrekkelijk eenvoudig van Torino (3-1). Daardoor blijft het spannend bij de top-vier van Italië.

Nog altijd met Christian Eriksen op de bank en Romelu Lukaku (geblesseerd) niet bij de selectie moest Inter een kleine crisis afwenden. Het was al niet goed uit de coronastop gekomen en had de titelstrijd vrijwel zeker op moeten opgeven, maar zou bij een slecht resultaat ook de tweede plek uit zicht raken.

Niet meteen de ambitie die de club toont op onder andere de transfermarkt en wat het met de aanstelling van Conte wilde bereiken. De manager zou zelfs al voorzichtig onder druk staan in Milaan, al werd voor het duel ook voor komend seizoen het vertrouwen in hem uitgesproken. Of dat ook voor Samir Handanovic geldt, valt nog te betwijfelen, want de keeper ging na ruim een kwartier wel heel pijnlijk in de fout. Hij liet een corner uit zijn handen glippen, waarna de bal voor de voet van Andrea Belotti viel, die Inter simpel de volgende tik gaf (0-1).

Het doelpunt was sterk tegen de verhoudingen in, maar bracht Internazionale wel serieus in de problemen. Direct in de tweede helft stelde de thuisploeg dan toch orde op zaken. Ashley Young schoot raak na knap terugkoppen Lautaro Martínez, waarna verdediger Diego Godín hetzelfde deed. Ditmaal zorgde Alexis Sánchez voor de assist met het hoofd.

Na een uur voetballen besliste Martínez het duel, opnieuw op aangeven van de Chileen. Met enige fortuin schoot de spits, die deze zomer volgens Barça-president Josep María Bartomeu níet naar Catalonië komt, de derde treffer van Inter tegen de touwen. In het restant was hij, Sánchez, invallers Christian Eriksen en Antonio Candreva nog dicht bij een vierde goal, maar was Inter ook blij dat Belotti aan de andere kant de lat raakte, in plaats van zijn tweede binnenschoot.

Door de zege keert de rust in elk geval voor even terug bij Internazionale, dat weer over Atalanta Bergamo heen gaat in de Serie A. In de wetenschap dat het de formatie van Marten de Roon en consorten nog treft op de voorlaatste speeldag in Italië, belooft het achter Juventus nog een spannend slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen