United profiteert amper van verlies Chelsea en Leicester

United profiteert amper van verlies Chelsea en Leicester

13 juli 2020 – Manchester United heeft maandagavond niet optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Chelsea en Leicester City. The Red Devils speelden niet groots tegen Souhampton, maar maakten een vroeg opgelopen achterstand wel razendsnel ongedaan. Diep in blessuretijd zorgde Michael Obafemi echter voor een kater bij United (2-2). Daarmee heeft United verzuimd om de derde plaats in handen te nemen en op pole position te komen voor CL-voetbal, want Chelsea en Leicester City (die beide verloren) hebben een beduidend zwaarder programma dan het elftal van Ole Gunnar Solskjær. De Noor had ondanks het drukke speelschema voor het vijfde duel op rij gekozen voor hetzelfde elftal, dat met vier zeges op rij indruk had gemaakt.

Paul Pogba kreeg op het middenveld samen met Bruno Fernandes en Nemanja Matic veel complimenten de laatste weken, maar ging tegen Southampton na een klein kwartier pijnlijk de mist in. De Fransman leverde in, waardoor de bal uiteindelijk simpel voor de voeten kwam van Stuart Amstrong. Hij werkte na twaalf minuten spelen simpel binnen en bezorgde United in de problemen.

Direct daarna zette het aan en via Marcus Rashford was de stand niet veel later alweer gelijk, waarna Anthony Martial met een fraaie treffer drie minuten later de stand alweer helemaal omdraaide. Vervolgens ging de voet weer van het gaspedaal, ondanks dat de nederlagen van Chelsea en Leicester City de ploeg ongetwijfeld gewaarschuwd moeten hebben.

Dat was echter niet het geval, al leek United door David de Gea te ontsnappen. De Spanjaard had een fraaie reactie in huis op een schot van Nathan Redmond, vlak voor tijd. Al had Rashford een kwartier eerder vanaf enkele meters het duel al moeten beslissen, maar zijn poging ging nét naast het doel. In de slotfase werd de druk van de bezoekers steeds groter en kwam United ook nog met een man minder te staan na een blessure van Brandon Williams, terwijl United was uitgewisseld. Eerder was Luke Shaw ook nog uitgevallen en in de allerlaatste secondes ging het mis.

Een scherp aangesneden corner werd op de doellijn binnengewerkt door Obafemi, die daarmee Chelsea en Leicester City aan het juichen kreeg. Een hard gelag voor Solskjær, dat wel een punt inloopt en voor het achtste duel op rij niet verliest, maar veel betere zaken had kunnen doen in de strijd om een Champions League-ticket. Bij een zege had het de derde plaats kunnen ruiken, nu blijft het vooralsnog op de vijfde stek staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020