Istanbul BB grijpt ondanks goal Elia nog naast landstitel

13 juli 2020, 22:01

Eljero Elia heeft de eerste nederlaag van Istanbul BB sinds de coronastop niet kunnen voorkomen. De Nederlandse aanvaller viel tegen laagvlieger Konyaspor halverwege in bij een bizarre 3-1 achterstand tegen de nummer een-na-laatst en droeg met de derde treffer van de Turkse koploper wel bij aan een comeback, maar zag hoe Nejc Skubic uiteindelijk matchwinner werd (4-3)

Met zijn doelpunt toonde Elia voor het eerst sinds de coronastop weer eens zijn waarde bij Istanbul BB, waar hij ook maar slechts elf minuten had gespeeld. Maar wel viel hij de laatste twee duels in en ditmaal was dat zeker nodig, want na een rake strafschop van Edin Visca, ging het opeens helemaal mis. Binnen 25 minuten incasseerden de bezoekers drie tegendoelpunten, waardoor de Turkse titelstrijd weer helemaal open zou komen te liggen, omdat Trabzonspor op dat moment juist nog voor stond.

De Nederlandse buitenspeler mocht daardoor direct na de pauze zijn opwachting maken en zag hoe Volkan Findikli na zeventig minuten een voorzet achter zijn eigen keeper werkte. Vijf minuten later kwam een voorzet van Júnior Caicara bij de tweede paal voor de voeten van Elia, die met de binnenkant simpel binnenschoot: 3-3. Daarmee leek alles nog goed te komen voor de koploper van Turkije.

Niets bleek echter minder waar, want terwijl de gasten nog op jacht gingen naar de vijfde zege in de zes optredens na de coronastop, werd de stunt van het tegen degradatie vechtende Konyaspor alsnog compleet. Een hele fraaie solo van Jens Jønsson kwam voor de voeten van Skubic, die simpel binnenwerkte bij de tweede paal: 4-3. Met het resultaat op de andere velden was een zege genoeg geweest voor de Turkse titel. 

Omdat achtervolger Trabzonspor, dat toch al zo moeilijk uit de coronastop komt, in de tweede helft alsnog verloor van het Denizlispor van Ismail Aissati (2-1), valt de schade voor Istanbul BB wel mee. Nummer vier Besiktas won enigszins moeizaam van Yeni Malatyaspor (met Mitchell Donald in de basis) dankzij een rake strafschop van Caner Erkin (0-1). Jeremain Lens zag de goal na rust vanaf de bank aan, want hij werd in de pauze gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen