CL-tickets verdeeld in Spanje na twee rake corners van Sociedad

CL-tickets verdeeld in Spanje na twee rake corners van Sociedad

13 juli 2020 – De Champions League-tickets in Spanje zijn verdeeld: Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla kunnen deelname aan het miljardenbal niet meer ontlopen. Nummer vijf Villarreal ging maandagavond namelijk onderuit tegen Real Sociedad, door twee rake corners van de bezoekers (1-2).



En daardoor kan El Submarino Amarillo de top-vier definitief niet meer achterhalen, al was het sowieso een moeilijk verhaal geworden. Villarreal, dat een stuk beter uit de hervatting was gekomen dan Real Sociedad, dat slechts eenmaal had gewonnen tot dusver, kon in de eerste helft het verschil niet maken. Behalve een schot van ver van Santí Carzorla (net naast) was er weinig gevaar voor de doelen.

Vlak voor tijd scoorde de middenvelder opnieuw, ditmaal van dichtbij na een uitgespeelde aanval over rechts, maar betekende dat niet meer dan de aansluitingstreffer. Na een uur had Willian José uit een hoekschop namelijk de 0-1 binnengeknikt en een kwartier later herhaalde Llorente dat kunstje, eveneens uit een corner. In de slotfase zette de thuisploeg nog wel aan na de aansluitingstreffer, maar scoorde het niet meer.

Voor Real Sociedad, dat alleen van het al gedegradeerde Espanyol had gewonnen na de coronastop, betekende het een cruciale zege in de strijd om Europa League-tickets. Te meer omdat Ajax-beul Getafe niet tot een zege kwam tegen laagvlieger Alavés (dat de laatste vijf duels nog verloor). Vlak voor tijd werd de winnende treffer van Hugo Duro nog afgekeurd, waardoor er niet werd gescoord (0-0). 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020