De Laurentiis belooft Gattuso ook komend seizoen plek bij Napoli

De Laurentiis belooft Gattuso ook komend seizoen plek bij Napoli

13 juli 2020 – Napoli-trainer Gennaro Gattuso (42) staat ook volgend seizoen nog op zeker voor de groep. Hoewel de coach de Coppa Italia op zijn naam schreef, grijpt hij met zijn elftal via de Serie A vrijwel zeker naast Champions League-voetbal. Desondanks behoudt hij het vertrouwen van voorzitter Aurelio de Laurentiis.Dat heeft de voorzitter maandag laten weten in de Italiaanse media. Hoewel Gattuso als opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti een uitermate slechte start beleefde met vier verloren duels uit de eerste vijf wedstrijden, heeft voormalig middenvelder het inmiddels aardig op de rit. Sinds de herstart werd er pas eenmaal verloren, won het de Coppa Italia en daarvoor werd FC Barcelona in het heenduel van de achtste finale van de Champions League simpel in toom gehouden.

"Bij voetballers heb je meestal niet veel onderwerpen om te delen, maar met hem kun je over alles praten", looft De Laurentiis. "Hij is zelf ook tevreden op persoonlijk vlak en financieel. Hij geeft zich altijd voor de volle honderd procent en oefent zijn beroep met liefde uit."

Gattuso (42) was eerder actief bij AC Milan, waar hij moest vertrekken. Zijn contract bij Napoli loopt nog door tot en met de zomer van 2021. Voor komend seizoen is de ploeg door de bekerwinst reeds verzekerd van deelname aan de Europa League. Alleen als de Champions League nog gewonnen wordt deze editie, kan het volgend jaar opnieuw actief zijn in dat toernooi.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020