'Overmars spreekt met Onana: jaar langer bij Ajax en opwaarderen'

'Overmars spreekt met Onana: jaar langer bij Ajax en opwaarderen'

13 juli 2020 – Ajax gaat een serieuze poging wagen om Andre Onana een jaar langer in Amsterdam te houden. De Amsterdammers zijn het gesprek aangegaan met de Kameroener, nu door de coronacrisis de absolute topclubs zich nog niet hebben gemeld voor zijn diensten.Dat schrijft De Telegraaf althans. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft een beroep gedaan op Onana met de vraag of hij zijn verzoekwens een jaar wil opschuiven. Daarbij kan Onana opnieuw bijtekenen en zijn contract bovendien ook wederom opwaarderen. Het voorstel is niet direct afgewezen door het kamp van de Kameroener.

Onana tekende vorig seizoen ook bij voor één extra jaar, wat ditmaal ook de mogelijkheid zou zijn en kreeg toen eveneens een opwaardering van zijn verbintenis. Dat zou ditmaal ook de route zijn om hem een jaar langer in Amsterdam te houden, al is het voor de doelverdediger nog te vroeg om een definitieve beslissing te maken.

Lees ook: Onana moet wachten op juiste club en juiste bedrag

Onana stak zijn vertrekwens de laatste maanden niet onder stoelen of banken en vond het tijd om een nieuwe stap te maken. Door de coronacrisis zijn de eerder aan hem gelinkte clubs (onder andere FC Barcelona, Chelsea en Borussia Dortmund) nog niet concreet bij Ajax. Daarom sprak Overmars eerder al de hoop uit om Onana bij Ajax te houden, wat hij met dit voorstel concreet heeft gemaakt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020