Pro League blijft achter door de rechter afgekeurd scenario staan

13 juli 2020, 19:56   Bijgewerkt: 13 juli 2020, 20:12

De Pro League blijft volgend seizoen zeer vermoedelijk een competitie met zestien clubs, zonder het op papier gedegradeerde Waasland-Beveren. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Belgische competitie maandag besloten. Wel moeten de profclubs nog stemmen over het voorstel, dat ditmaal beter onderbouwd wordt zodat het ook voor de rechter te handhaven moet zijn. Aan de landstitel van Club Brugge, die ook twijfelachtig was geworden, wordt niet meer getornd.

Dat heeft de Pro League, organisator van de competitie laten weten. Opvallend, want Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) gaf recent Waasland-Beveren nog gelijk in hun beroep op datzelfde besluit. De Pro League denkt dat wanneer hun beslissing beter dichtgetimmerd wordt op het juridische gebied, dat het ditmaal wel te verdedigen is in de rechtszaal.

Toch zal het tot minimaal 31 juli onzeker blijven, aangezien dan pas alle Belgische clubs tijdens de Algemene Vergadering stemmen over het besluit van de Pro League. Voorzitter Peter Croonen denkt echter nog steeds dat dit het minst slechte besluit is wat de organisatie kan maken. Desondanks is de afwikkeling van de competitie inmiddels een nog grotere soap dan het in Nederland was.

Lees ook: Soap duurt voort: degradatie Waasland-Beveren nietig verklaard

Het gedegradeerde Waasland-Beveren, dat direct aankondigde stappen te ondernemen, wilde dat de Pro League werd uitgebreid naar achttien ploegen of geen degradant, maar daarvoor is dus opnieuw niet gekozen. Wel is in België overwogen om de dertigste en laatste speeldag voor de play-offs alsnog af te werken, om zo tot een 'eerlijk' seizoenseinde te komen. Ook daarvoor is voorlopig dus niet gekozen.

Zeker is dat ook deze beslissing van de Pro League nog een vervolg krijgt. Mogelijk in de rechtszaal als Waasland-Beveren de beslissing opnieuw aanvecht, wat een goede kans is. Anderzijds zou het dus kunnen zijn dat ruim een week voor de start van het nieuwe seizoen van de competitie de ploegen tegen dit initiatief stemmen. Wat er dan nog voor scenario's zijn, is onbekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen