De Graafschap-verdediger Tutuarima op weg naar de uitgang

De Graafschap-verdediger Tutuarima op weg naar de uitgang

13 juli 2020 – Jordy Tutuarima (27) gaat vermoedelijk deze zomer vertrekken bij De Graafschap. De verdediger is op een zijspoor beland in Doetinchem en krijgt de ruimte om te gaan. Bovendien is er onenigheid over vanuit wie de wens voor een transfer zou komen, waardoor de uitgang nabij lijkt.Dat schrijft Omroep Gelderland althans. Tutuarima geeft aan dat hij heeft gehoord dat De Graafschap niet met hem verder wil. "Dan moet je dat accepteren en als volwassen kerels gaan praten", stelt de multi-inzetbare verdediger, die na de degradatie van de Doetinchemmers zelfs nog in belangstelling stond vanuit de Eredivisie. Vlak voor de coronastop verloor hij echter zijn basisplaats bij De Graafschap.

Lees ook: De Graafschap houdt Tutuarima uit handen van Sparta Rotterdam

Trainer Mike Snoei komt overigens met een andere lezing dan zijn pupil. "Hij heeft met zijn zaakwaarnemer kenbaar gemaakt dat hij graag naar een andere club wil. Dat moet je meewerken vind ik, want wij willen hier alleen maar spelers die de pollen uit de grond lopen", aldus de oefenmeester, wiens lezing bevestigd wordt door technisch manager Peter Hofstede.

NEC zou in de markt zijn voor de verdediger, die nog tot en met de zomer voor 2021 vastligt. Voor die club speelde hij in de jeugdopleiding, waarna hij via FC Oss en Telstar uiteindelijk terechtkwam in Doetinchem.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020