Heerenveen hoopt 1,5 miljoen te besparen op stadionhuur

Heerenveen hoopt 1,5 miljoen te besparen op stadionhuur

13 juli 2020 – Als het aan sc Heerenveen ligt, wordt de stadionhuur met liefst anderhalf miljoen euro verlaagd. Het Abe Lenstra Stadion hangt momenteel zeker door de coronacrisis als een molensteen om de nek van de Eredivisie-club. "De huisvesting van de club is een hele grote bleeder. Op de huidige omzet is het gewoon fataal", aldus Cees Roozemond, die weet dat hij in totaal zo'n 3,5 miljoen euro moet besparen.Dat vertelt hij tegenover Omrop Fryslân. Het huurprobleem is al langer aanwezig in Heerenveen, maar door de coronacrisis is er acute noodzaak om tot een oplossing te komen. "Je huurcomponent wordt alleen maar groter en daarmee uitdagender", bevestigt Roozemond. "Het stadion is te groot, de huur en onderhoud is te hoog. Maar dat is niet nieuws."

Lees ook: Ook geplaagd sc Heerenveen vraagt huurverlaging aan

De huur van het stadion is slechts een deel van de plannen van sc Heerenveen, dat flink moet bezuinigen. Afgelopen jaar moest er al een tekort van liefst zes miljoen euro worden goedgemaakt en dat tekort is er deze zomer weer, met daar bovenop een coronacrisis. "We hadden al plannen liggen om te bezuinigen, maar door de coronacrisis is dat niet genoeg."

Roozemond bevestigt dat het aannemelijk is dat er spelers moeten vertrekken, maar dat is volgens hem niets anders dan in andere zomers, omdat sc Heerenveen daar van leeft. "En we moeten snijden in operationele kosten waar je grip op hebt. Wedstrijdkosten en niet-wedstrijdkosten, daar moeten dik het mes inzitten. Ook op personeelskosten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020