Swinkels blij: "Als ouwe rot in het vak, is het niet vanzelfsprekend"

Swinkels blij: "Als ouwe rot in het vak, is het niet vanzelfsprekend"

13 juli 2020 – Arjan Swinkels (35) is blij om terug te keren in Nederland. De verdediger tekende maandag een eenjarig contract bij VVV-Venlo en is blij met die kans, ondanks dat hij toch al op leeftijd raakt. "Als ouwe rot in het vak, is het niet vanzelfsprekend dat je zomaar even aan de slag kunt bij een mooie Eredivisieclub."Dat vertelt hij op de clubsite van VVV-Venlo. "VVV-Venlo geeft me echter dat vertrouwen. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om met de club in het nieuwe seizoen de strijd aan te gaan in de Eredivisie", stelt de routinier, die in Nederland eerder speelde voor Roda JC en Willem II, waar hij tussen 2004 en 2012 speelde en uitgroeide tot een belangrijke kracht.

In Venlo zijn ze eveneens content met de transfer, te meer omdat er nu veel ervaring in de achterste linie zit. "Samen met Christian Kum en Lukas Schmitz hebben we nu drie ervaren verdedigers in de selectie zitten", weet technisch manager Stan Valckx. "Ik ben van mening dat dat goed is. Dat geeft rust en biedt vertrouwen aan het hele team. Daarbij kunnen zij onze jonge spelers bijstaan en hen van de nodige adviezen en tips voorzien."

Voor het nieuwe seizoen versterkte VVV zich eerder al met Guus Hupperts, Lukas Schmitz, Jafar Arias. Daarnaast werd Roy Gelmi, die gehuurd werd van het Zwitserse FC Thun, definitief overgenomen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020