Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
1 – 0
Noorwegen (dames)

Broer Sneijder: meetrainen niet per se opmaat naar rentree

Broer Sneijder: meetrainen niet per se opmaat naar rentree

13 juli 2020 – Wesley Sneijder is vanaf 27 juli op het trainingsveld van hoofdklasser DHSC te bewonderen. Dat de recordinternational zijn voetbalschoenen weer aantrekt, betekent volgens broer Jeffrey Sneijder niet per se dat een rentree in het profvoetbal aanstaande is. "Wesley wil afvallen en lekker bezig zijn. Hij heeft wel gezegd dat het misschien daardoor weer gaat kriebelen."

"Hij is er een tijdje uit geweest. Wesley wil ervaren hoe het is om na een tijdje zonder voetbal weer op het veld te staan en wil zijn plezier terugvinden", vertelt de broer van Sneijder tegen het Algemeen Dagblad. Eerder op de dag meldde RTV Utrecht dat de gestopte middenvelder binnenkort gaat meetrainen met DHSC. Die afspraak werd al een tijdje geleden gemaakt, nog voor er werd gespeculeerd over een rentree van Sneijder.

Lees ookSneijder maakt werk van rentree en gaat trainen bij amateurs

"Wesley wil fit worden. Voor ons is het prettig dat hij op het veld staat, want dan kan hij dingen voordoen aan spelers", reageert DHSC-voorzitter Hans Berrens. "Of hij meetraint om bij ons of FC Utrecht zijn rentree te maken, weet ik echt niet. Het staat wel vanaf mei al in de planning om mee te trainen. Niet meer en niet minder."

Als de 36-jarige Sneijder daadwerkelijk zijn comeback als profvoetballer wil maken, dan staat de deur bij FC Utrecht voor hem open. "De bal ligt bij hem. Wesley heeft nu tijd om zelf te bepalen of hij dat ziet zitten. Een topfitte en gedreven Sneijder is natuurlijk altijd interessant voor FC Utrecht", zei technisch directeur Jordy Zuidam onlangs bij de NOS.

gerelateerd