Man City vecht met succes Europese uitsluiting aan

Man City vecht met succes Europese uitsluiting aan

13 juli 2020 – Manchester City heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS met succes de Europese schorsing van de UEFA aangevochten. Dat betekent dat The Citizens komend seizoen toch kunnen deelnemen aan de Champions League. Daarnaast is de boete van dertig miljoen euro verlaagd naar tien miljoen euro.De UEFA legde in februari de schorsing voor twee seizoenen op. Volgens de Europese voetbalbond heeft Manchester City tussen 2012 en 2016 de financiële regels overtreden. Zo zouden de sponsorinkomsten te hoog zijn ingeschaald. Manchester City besloot direct naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen. De door City aangespannen zaak diende in juni, maandag werd de uitkomst bekendgemaakt.

In een statement schrijft het CAS dat Manchester City zich niet schuldig heeft gemaakt aan het te hoog inschalen van de sponsorinkomsten. Wel heeft de Engelse club verzuimd mee te werken met de UEFA. De schorsing is daarom van de baan en de boete met twintig miljoen euro verlaagd.

Gevolgen Premier League
Voor de Premier League heeft het oordeel van het CAS de nodige gevolgen. Manchester City is als nummer twee van de competitie verzekerd van een Champions League-ticket. De andere twee toegangsbewijzen gaan naar de nummers drie en vier van de Premier League. Als de straf van Manchester City was gehandhaafd, dan was het ticket van de ploeg van trainer Pep Guardiola opgeschoven naar de nummer vijf van de Premier League.

De derde en vierde plaats worden op dit moment bezet door Chelsea en Leicester City. Manchester United stijgt maandagavond van de vijfde naar de derde plek als het op Old Trafford wint van Southampton.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020