Cillessen blijft rest van het seizoen vermoedelijk bankzitter

Cillessen blijft rest van het seizoen vermoedelijk bankzitter

13 juli 2020 – Jasper Cillessen hoeft dit seizoen niet meer op speeltijd te rekenen bij Valencia. De Nederlandse doelman werd vorige week gepasseerd, maar kreeg van coach Voro te horen dat het belangrijk was dat stand-in Jaume Domenech ook minuten maakte. Na zijn tweede wisselbeurt op rij was de boodschap voor de keeper een stuk minder positief.Na de 1-0 nederlaag tegen Leganés antwoordde Voro ditmaal wel indirect dat de wissel ook te maken had met de prestaties van Cillessen, wat eerder nog werd ontkend. "We kiezen altijd voor wat het beste is voor het team. Om te kijken wie het beste presteert onder de lat, hebben we Jaume een kans gegeven, omdat hij altijd presteert", aldus de oefenmeester.

Lees ookCillessen lijkt niet te hoeven vrezen na woorden van trainer Voro

Daarmee lijkt Cillessen zich geen illusies te hoeven maken over de laatste duels van het seizoen, waarin Valencia Espanyol (thuis) en Sevilla (uit) nog treft in de strijd om Europees voetbal. De Nederlander kwam dit seizoen tot slechts 23 optredens in La Liga, mede vanwege blessures en omdat hij gepasseerd werd. Domenech bleek het gehele seizoen een geduchte concurrent voor Cillessen, die afgelopen zomer van club ruilde met Neto, maar geen onuitwisbare indruk maakte in zijn eerste seizoen.

Over de pijnlijke nederlaag en daarmee negende plaats in de Primera Division als gevolg was Voro ook duidelijk. "De ploeg is mentaal gebroken", zei de coach, die beseft dat het heel lastig wordt om plaatsing voor de Europa League nog te bewerkstelligen. "Maar we blijven ervoor strijden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020