RKC Waalwijk ondanks corona in groene cijfers over 2019/20

13 juli 2020, 08:27   Bijgewerkt: 13 juli 2020, 08:32

RKC Waalwijk sluit ondanks de coronacrisis het seizoen 2019/20 af met groene cijfers. De Brabanders houden hun begroting van afgelopen seizoen ook komend jaar op peil en het sponsorgeld is zelfs toegenomen. "We hebben echter de subsidie op natuurgras en de solidariteitsbijdrage die we van de clubs die Europees voetbal spelen ontvangen. Daar kunnen we die negatieve effecten mee opvangen."

Dat vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld tegenover het Brabants Dagblad. Daarnaast zorgde de verkoop van Stijn Spierings van zo'n half miljoen euro voor een flinke financiële meevaller, waardoor het seizoen vermoedelijk met een kleine winst van enkele tonnen afgesloten wordt. "We zijn zuinig geweest. Dat blijft zo. We zijn er ons van bewust dat we met het laagste budget werken en alleen als het echt nodig is een kleine transfersom kunnen betalen. De kwaliteit van de staf en de mensen in de begeleiding rondom het elftal moeten het verschil maken", aldus de algemeen directeur.

De inkomsten van de Frenkie de Jong-transfer zijn door RKC Waalwijk niet eens meegenomen in de begroting. "Als je wilt toveren, moet je dat soort zaken begroten. Ik hou daar niet zo van. Je kunt beter wat in je achterzak hebben", vindt hij. Hoewel het spelersbudget gelijk blijft, kan de club deze zomer per speler meer besteden omdat de selectie kleiner wordt.

Tot slot looft Van Mosselveld naast de fans ook de sponsoren van de club. "Niemand zegt: 'we doen niet meer mee'. Er zijn bedrijven die het moeilijk hebben. Daar ga je mee in gesprek. Die krijgen dan een andersoortig pakket aangeboden. Het is niet meer dan logisch dat we meedenken. Want vijf jaar geleden hebben wij die bedrijven ons ook geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen