Bournemouth mist Aké in rest van de degradatiestrijd

Bournemouth mist Aké in rest van de degradatiestrijd

13 juli 2020 – Nathan Aké moet de degradatiestrijd van Bournemouth vermoedelijk de rest van dit seizoen missen. De centrale verdediger viel gisteren (zondag) tegen Leicester City (4-1 zege) uit met een blessure en manager Eddie Howe verwacht de international van Oranje niet meer terug voor het einde van het seizoen.Dat vertelde de coach van de nummer achttien van de Premier League na de spectaculaire zege van zijn elftal. "Het seizoen duurt nog maar zo kort, het wordt moeilijk voor Aké om nog minuten te maken", dacht de oefenmeester, die zag dat de Nederlander een liesblessure opliep nadat hij een schot van Jamie Vardy wilde blokken in de eerste helft. Op dat moment stonden The Cherries met 0-1 achter, uiteindelijk zou er met liefst 4-1 gewonnen worden. "Het lijkt een spierblessure."

Aké was een zeer belangrijke kracht voor Bournemouth dit seizoen en speelde zich de laatste jaren in de kijker van onder andere Chelsea, maar werd recentelijk in verband gebracht met een avontuur bij Manchester United en Arsenal. Daarom is de kans aanwezig dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Engelse club gespeeld heeft.

Met een achterstand van drie punten op de veilige zeventiende plaats die Watford bezit en Manchester City, Southampton en Everton op programma wordt handhaving nog moeilijk genoeg, al gaf de 4-1 zege op Leicester City wat dat betreft hoop. "Dit was waarschijnlijk voor het eerst in een heel lange tijd dat we een beetje geluk hadden", dacht Howe. "Dit hadden we nodig. We leven nog, maar het zal heel moeilijk worden. We hebben aan onze fans laten zien dat we ervoor gaan knokken. Meer kunnen we niet doen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020