"Een vrolijkerd, lang leve de lol was Wim, hij hield van het leven"

13 juli 2020, 07:46

Het overlijden van Wim Suurbier maakt veel los in de voetbalwereld. Zondagavond werd bekend dat de voormalig verdediger op 75-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding en inmiddels hebben diverse oud-spelers hun medeleven betuigd.

"Ongelooflijk, wat een klap zeg", reageert Mühren tegenover De Telegraaf. "Hij een vrolijkerd, lang leve de lol. Zo was Wim, hij hield van het leven. Maar: hij kon óók serieus zijn, vooral als het over voetbal ging. Dan gaf hij meer dan honderd procent. Hij had kwaliteiten die anderen niet hadden: hij was meedogenloos in de tackle, kon goed opkomen. Want hij was bloedje snel hè. En hij kon als geen ander goed op de man spelen."

In navolging van onder andere Barry Hulshoff, Gerry Mühren, Piet Keizer en Johan Cruijff is hij bovendien de volgende oud-voetballer die wegvalt van het gouden elftal van Ajax. "Het gaat niet goed met het elftal van toen", aldus Mühren. "Godsamme, er blijft niet veel meer over van dat gouden elftal."

Lees ook: Swart en Van Hanegem reageren op overlijden Suurbier

Ook Theo van Duivenbode reageerde tegenover dezelfde ochtendkrant emotioneel op het overlijden van zijn oud-ploeggenoot. "Wim was een onmisbare schakel in ons elftal", verzekerde hij. "Wim had humor, maar was niet alleen een gezellige gozer; hij had heel bijzondere kwaliteiten. Hij was razendsnel en fysiek ijzersterk. Waar een ander daar zeven weken over deed, was Wim na een maand voorbereiding volledig in conditie. Ik denk dat hij de eerste opkomende back in Nederland was."

Krol: "Hij heeft geleefd"

Samen met Ruud Krol beleefde Suurbier ook de nodige avonturen. "Hij heeft geleefd, dat kan je wel zeggen. Ik heb te veel mooie herinneringen aan hem om er eentje uit te halen. Ik heb zoveel mooie dingen met hem meegemaakt. Hij zal een groot deel van mijn hart bezetten", vertelt Krol tegenover Voetbal International. "Hij was snel met zijn benen en snel met zijn mond. Hij had het hart op de goede plaats. Hij was een fantastische gozer en een fantastische collega. Hij was een goed mens, ik heb veel plezier met hem gehad."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen