AC Milan knokt zich na foutjes Donnarumma naar remise

12 juli 2020, 23:43

AC Milan heeft zondagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Napoli. Het duel in de subtop van de Serie A eindigde in 2-2. Doelman Gianluigi Donnarumma speelde niet zijn beste wedstrijd in het shirt van AC Milan. Met twee fouten vervulde hij een negatieve hoofdrol.

De voorbije tijd verkeert AC Milan in topvorm. Zo versloeg de club van trainer Stefano Pioli de afgelopen twee weken AS Roma, Lazio én Juventus. Ook tegen Napoli begon AC Milan zondag uitstekend. Na twintig minuten nam de Noord-Italiaanse club de leiding via Theo Hernández. Met een knappe volley scoorde de linksback zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Napoli, dat zich door het winnen van de Coppa Italia al heeft geplaatst voor Europees voetbal, liet zich niet uit het veld slaan en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Donnarumma verwerkte een vrije trap niet goed, waarna Giovanni Di Lorenzo van dichtbij de 1-1 scoorde. Na een uur ging de 21-jarige keeper van AC Milan weer de fout in. Dries Mertens produceerde geen fantastisch schot, maar toch glipte de bal door de benen van Donnarumma.

Weer duurde het niet lang tot het evenwicht werd hersteld. Na een lichte overtreding op Giacomo Bonaventura kreeg AC Milan een strafschop. Franck Kessié ging achter de bal staan en schoot raak. Meer zat er niet in voor de manschappen van Pioli, die de wedstrijd met tien man eindigden. De Belg Alexis Saelemaekers, in de rust in het veld gekomen, kreeg een paar minuten voor tijd twee keer geel.

Napoli consolideert door de remise de zesde plaats in de Serie A. AC Milan blijft de nummer zeven. Die plek levert een ticket voor de voorrondes van de Europa League op als bekerwinnaar Napoli zich in de top handhaaft.