Swart en Van Hanegem reageren op overlijden Suurbier

Swart en Van Hanegem reageren op overlijden Suurbier

12 juli 2020 – Het overlijden van Wim Suurbier maakt veel los in de voetbalwereld. Zondagavond werd bekend dat de voormalig verdediger op 75-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding."Het gaat hard met de jongens. Veel te hard", reageert Ajax-icoon Sjaak Swart bij Voetbal International. "Kort voor zijn hersenbloeding belde Wim me nog. Na de uitbraak van het coronavirus is hij allemaal oude ploeggenoten gaan opbellen. Om te checken of iedereen in orde was. Typisch Wim. Een heel lieve gozer."

Swart had een goede relatie met Suurbier. "Ik koester mijn mooie herinneringen aan Wim. Je kon ontzettend met hem lachen, tot hij het veld op stapte. Dan ging de knop om en gaf hij alles wat hij in zich had. Lachen én presteren, dat was Wim ten voeten uit. Een mooiere combinatie bestaat er niet."

Lees ookAjax-icoon Suurbier op 75-jarige leeftijd overleden

"Suurbier was vooral een rechtsback die speelde zoals de moderne backs van nu, zoals ze dat zo mooi zeggen", memoreert Willem van Hanegem bij het Algemeen Dagblad. "Geloof me, als linkerspits had je een heel vervelende middag als Willem tegenover je stond. Toen ik een paar weken geleden hoorde dat hij een herseninfarct had gehad, schrok ik uiteraard. We hoorden ook meteen dat het waarschijnlijk niet meer goed zou komen."

"Niet lang voor dat moment belde hij mij op om weer eens wat te drinken", gaat hij verder. "We hadden elkaar lang niet gesproken. Dat is door alle omstandigheden in de wereld niet van gekomen. Dat betreur ik wel, want als ik aan Suurbier denk, dan glimlach ik meteen. Om zijn humor en zeker ook om zijn spel. En dat laatste moeten we niet vergeten. Er is namelijk geen clown overleden. Wel een voormalig topverdediger met een prachtige staat van dienst en ook nog eens met gevoel voor humor."

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020