Primeur Dominic Solanke vergroot spanning boven- en onderin PL

Primeur Dominic Solanke vergroot spanning boven- en onderin PL

12 juli 2020 – AFC Bournemouth heeft Leicester City zondagavond een gevoelige tik uitgedeeld. The Foxes verloren in het Vitality Stadium met 4-1 van de degradatiekandidaat. Dominic Solanke (oud-Vitesse) had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege. Het waren pas zijn eerste competitiegoals voor Bournemouth in anderhalf jaar tijd.Het zag er lange tijd niet naar uit dat Bournemouth de volle buit zou pakken. Jamie Vardy had Leicester na een kwart wedstrijd op 0-1 gezet. De topschutter van de Premier League schoot raak uit de eerste kans van het duel. Bournemouth moest vervolgens nog een domper incasseren. Nathan Aké viel geblesseerd uit en haalde het einde van de eerste helft niet. De andere Nederlander in dienst van The Cherries, Arnaut Danjuma, werd in de rust gewisseld.

Halverwege de tweede helft, in een mum van tijd, kantelde de wedstrijd. Eerst kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Junior Stanislas. Een minuut later schoot Solanke de 2-1 tegen de touwen. Het was zijn eerste doelpunt in de Premier League voor Bournemouth. In de 38 (!) voorgaande wedstrijden kwam hij niet tot scoren. Zijn laatste competitiegoal dateerde van 2018, toen hij nog in dienst was van Liverpool.

Direct na het doelpunt van Solanke kreeg Leicester-verdediger Caglar Söyüncü een directe rode kaart omdat hij Callum Wilson een trap gaf. Met elf tegen tien kwam Bournemouth niet meer in de problemen. Het liep zelfs nog uit naar 4-1. Eerst maakte Stanislas zijn tweede van de avond, vervolgens deed Solanke hetzelfde.

Leicester City dreigt door de nederlaag uit de top-vier te vallen. The Foxes hebben één punt meer dan nummer vijf Manchester United, dat maandag in actie komt tegen Southampton. Als Manchester City (definitief) wordt uitgesloten van Europees voetbal, dan krijgt de nummer vijf van de Premier League ook een Champions League-ticket. Onderin stijgt Bournemouth van de negentiende naar de achttiende plaats. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is drie punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020