Cillessen ziet vanaf de bank Valencia uiterst dure nederlaag lijden

Cillessen ziet vanaf de bank Valencia uiterst dure nederlaag lijden

12 juli 2020 – Valencia heeft zondagavond een heel dure nederlaag geleden in de strijd om een Europees ticket. Op eigen terrein verloren Los Che met 1-0 van degradatiekandidaat Leganés. Valencia speelde bijna een helft met een man meer, maar wist niet tot scoren te komen. Zelfs een penalty werd niet benut. Jasper Cillessen zag het allemaal vanaf de bank toe.De Oranje-doelman moest zich voor de tweede wedstrijd op rij tevreden stellen met een reserverol. Interim-trainer Voro gaf Jaume Domenech wederom de voorkeur onder de lat. De vervanger van Cillessen moest na achttien minuten de bal uit het net halen. Hij kon een strafschop van Rubén Pérez, gegeven na een handsbal, niet keren.

In de tweede helft leek het tij te keren voor Valencia. Na een harde overtreding van achteren kreeg Leganés-speler Jonathan Silva een directe rode kaart. De Argentijn leek eerst nog weg te komen met een gele kaart, maar werd na inmenging van de VAR alsnog weggestuurd. De video-arbiter hielp Valencia even later weer. De scheidsrechter zag een handsbal over het hoofd, maar de VAR niet. De strafschop die volgde, werd gemist door Dani Parejo.

Ondanks de man-meer-situatie lukte het Valencia niet om een doelpunt af te dwingen. Daardoor staat deelname aan Europese voetbal op de tocht voor Los Che. Zij staan nu negende en hebben het niet meer in eigen hand.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020