Tottenham deelt aartsrivaal Arsenal harde klap uit

Tottenham deelt aartsrivaal Arsenal harde klap uit

12 juli 2020 – Tottenham Hotspur heeft zondag de Noord-Londense derby gewonnen door Arsenal met 2-1 te verslaan. Met het winnende doelpunt was Toby Alderweireld het goudhaantje bij de thuisploeg. Door de zege in de vermakelijke burenruzie klimt Tottenham Hotspur over de aartsrivaal heen. Spurs staat nu achtste in de Premier League, Arsenal zakt naar de negende plaats.Voor beide Londense teams was de burenruzie een must-win. Met name voor Tottenham Hotspur, dat zich alleen via de competitie nog kan plaatsen voor Europees voetbal. De Champions League-finalist van vorig seizoen begon de wedstrijd zonder Steven Bergwijn, die plaatsnam op de bank. Zonder de Oranje-international kreeg Spurs direct na de aftrap een mogelijkheid via Lucas Moura, maar zijn inzet werd gekeerd door Emiliano Martínez.

Harry Kane kreeg een aantal minuten later ook een goede kans om de score te openen. Hij probeerde de bal over Martínez te liften, maar de Argentijnse doelman was op tijd zijn doel uitgekomen. Aan de andere kant was het na een kwartier wel raak. Met een prachtig schot van afstand maakte Alexandre Lacazette de 0-1. Hij knalde vanaf twintig meter de bal in de kruising, Hugo Lloris had geen schijn van kans.

Lang kon Arsenal niet genieten van de voorsprong. Bijna direct na het openingsdoelpunt probeerde Sead Kolasinac de bal terug te spelen naar David Luiz. De pass van de Bosniër was echter onzuiver, waardoor Heung-Min Son een vrije doortocht kreeg. Met een stift maakte hij uiteindelijk de 1-1. Tien minuten later kwam Tottenham Hotspur zelfs bijna op voorsprong. Een schot vanaf een meter of dertig van Ben Davies eindigde via de vingertoppen van Martínez op de lat.

In de eerste periode na rust was Arsenal de bovenliggende partij. Dat leidde bijna tot de 1-2. Pierre-Emerick Aubameyang schoot echter op de lat. De spits uit Gabon was daarna weer dicht bij een doelpunt, maar ditmaal bleek Lloris een sta-in-de-weg. Vlak voor tijd kreeg Arsenal het deksel op de neus. Uit een hoekschop kopte Toby Alderweireld de bal tegen de touwen. The Gunners bleken vervolgens niet bij machte om nog een punt uit het vuur te slepen. Als invaller kreeg Bergwijn nog een paar minuten speeltijd.

Tottenham Hotspur neemt door de overwinning de achtste plaats over van Arsenal. Het team van Mourinho heeft nu twee punten meer dan de aartsrivaal. De achtste plaats in de Premier League zou een Europees ticket kunnen opleveren als de schorsing van Manchester City voor Europees voetbal blijft staan. Arsenal kan zich ook via de FA Cup nog plaatsen voor de Europa League. Champions League-voetbal zit er voor beide teams in principe niet meer in.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020