Aston Villa houdt hoop op handhaving na belangrijke zege

Aston Villa houdt hoop op handhaving na belangrijke zege

12 juli 2020 – Aston Villa mag nog hopen op handhaving in de Premier League. De degradatiekandidaat veroverde zondagmiddag drie belangrijke punten door Crystal Palace met 2-0 te verslaan. Door de zege klom Aston Villa over AFC Bournemouth heen naar de achttiende plaats. In de resterende drie speelrondes moeten The Villans een gat van vier punten zien te overbruggen.Aston Villa greep de laatste strohalm met Anwar El Ghazi bijna de gehele wedstrijd op de bank. Hij startte de laatste twee wedstrijden nog in de basis, maar kreeg zondag slechts een paar minuten speeltijd. Bij Crystal Palace was er een basisplaats voor Patrick van Aanholt, terwijl halverwege de tweede helft Jaïro Riedewald binnen de lijnen kwam. De thuisploeg leidde op dat moment al met 2-0.

Het was Crystal Palace dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong dacht te komen. Dacht, want een doelpunt van Mamadou Sakho werd na inmenging van de VAR vanwege hands afgekeurd. De goal die Aston Villa vlak voor rust maakte, telde wel. Uit een vrije trap schoot Trezeguet bij de tweede paal raak. Vroeg in de tweede helft was er weer een hoofdrol voor de VAR. De scheidsrechter gaf Crystal Palace een penalty na een overtreding van Patrick van Aanholt op Jack Grealish, maar de video-arbiter oordeelde anders.

De maker van de 1-0, Trezeguet, nam na een uur ook het tweede doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Hij kreeg met enig fortuin de bal voor zijn voeten en schoot vervolgens de bal beheerst in de korte hoek. Nadat Van Aanholt een goede kans om zeep hielp om de aansluitingstreffer te maken, verzuimde Trezeguet zijn hattrick te completeren. Hij slaagde er in kansrijke positie niet in zijn voet tegen de bal te zetten.

Aston Villa hield de dubbele voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast en mag daardoor blijven hopen op lijfsbehoud. De achterstand op nummers zestien en zeventien West Ham United en Watford bedraagt vier punten. In de laatste speelrondes speelt de club uit Birmingham nog tegen Everton, Arsenal en West Ham United. Crystal Palace is al velig. De Londense club moet het de volgende wedstrijd stellen zonder Christian Benteke, die na het laatste fluitsignaal nog rood na een opstootje kreeg.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020