Stam verliest kansloos in MLS: "Hielden ons niet aan afspraken"

Stam verliest kansloos in MLS: "Hielden ons niet aan afspraken"

12 juli 2020 – Voor Jaap Stam is zijn periode in de Major League Soccer teleurstellend begonnen. De coach van FC Cincinnati ging er in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) met 4-0 af tegen Columbus Crew. De oefenmeester zag dat zijn ploeg tekort schoot."We houden ons niet aan de afspraken die we vooraf gemaakt hebben", was de reactie van Stam op de persconferentie. "Bij het pressen lopen we achteruit in plaats van vooruit en we geven de tegenstander teveel tijd aan de bal. Dan kunnen wij er lastig onderuit komen. Daar moeten we aan werken, maar we hebben op de trainingen al gezien hoe het kan gaan. In de tweede helft vielen er twee goals die niet mogen vallen. We hadden dat beter moeten doen."

De spelers hadden door dat het een kansloze missie werd tegen het sterker Columbus Crew. "Er kwam een teleurstelling in het team gedurende de wedstrijd en dat begrijp ik. We konden het niveau van het eerste gedeelte helaas niet vasthouden en gaan er met 4-0 af. Dat is teveel, maar zo gaat het nou eenmaal. Als je niet agressief en scherp genoeg bent, straffen goede teams dat af."

Stam speelt met zijn ploeg donderdag tegen het Atlanta United van Frank de Boer, dat eveneens met een nederlaag is begonnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020