Ten Hag tevreden over groep: "Staan nieuwe sterren op"

Ten Hag tevreden over groep: "Staan nieuwe sterren op"

12 juli 2020 – Erik ten Hag is tevreden over de groep spelers die hij bij Ajax komend seizoen tot zijn beschikking heeft. De coach van de Amsterdammers zag Hakim Ziyech vertrekken, maar heeft er met Antony een potentiële nieuwe smaakmaker bij. Al met al staat er volgens de trainer een prima ploeg die zowel in de competitie als de Champions League hoge ogen kan gooien.Duidelijk is dat er geen directe vervanger voor Ziyech klaarstaat. "Zo moet je er niet naar kijken, vind ik. Dat heb ik vorig jaar ook niet gedaan toen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne weggingen. Er zullen weer nieuwe sterren opstaan en die zullen de harten van de fans veroveren", vertelt hij aan Ajax TV. De Braziliaan Antony is mogelijk één van die spelers. "Daar hopen we allemaal op. Ten eerste dat het een geweldige voetballer is die in het team past en ervoor zorgt dat we titels gaan winnen. En ten tweede, dat het een attractie is."

Ten Hag is tevreden over de groep spelers die hij heeft. "En als daar inderdaad nog een Antony bijkomt, en Neres die weer aan het terugkomen is, dan denk ik dat wij op dit moment alle posities bezet hebben. En dus een goeie groep hebben die competitief is, die in de Champions League wat kan doen en die in de Nederlandse competitie natuurlijk voor het allerhoogste gaat."

Marc Overmars sloot afspraken met bepalende spelers als Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en Andre Onana over een mogelijk vertrek. Ten Hag staat daar 'ontspannen in'. "Het is ieder jaar hetzelfde. Wij weten dat we goede spelers hebben. Ik wil ze allemaal houden, maar als dat niet lukt moeten daar goede vervangers voor komen. Of we zullen ze vanuit de opleiding moeten laten doorstromen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020