Atalanta baalt: "Moeten we onze armen eraf hakken?"

Atalanta baalt: "Moeten we onze armen eraf hakken?"

12 juli 2020 – Stuntploeg Atalanta Bergamo was zaterdag hard bezig om een volgend kunststukje te lanceren in de Serie A. De ploeg kwam twee keer op voorsprong bij Juventus, maar zag de koploper beide keren langszij komen via strafschoppen die werden gegeven na handsballen. Trainer Gian Piero Gasperini baalt.Na de 2-2 remise deed de trainer van Atalanta zijn beklag. Bij de eerste penalty werd de bal tegen Marten de Roon aangeschoten, bij de tweede strafschop gebeurde dit Luis Muriel. "Dit zijn blijkbaar de regels, maar ik zie dit alleen in ons land", vertelde de coach aan DAZN. "Wat moeten we doen, onze armen eraf hakken? Het is niet voor het eerst dat we dit soort penalty's zien in de Serie A. Het is gekkenwerk. In andere landen worden hiervoor geen penalty's gegeven."

Waar Gasperini wel over te spreken was, was het prima spel van zijn ploeg. De nummer drie van het klassement was in grote delen van het duel de bovenliggende partij. "Het was een fantastisch optreden tegen de koploper", vindt de trainer. "Ik zei tegen de spelers dat ze dit moesten zien als een soort Champions League-wedstrijd, omdat we in augustus ook teams van dit kaliber zullen treffen. We stonden tot het einde op voorsprong en hadden het verdiend om te winnen."

De kans is groot dat Atalanta, dat voor het duel met Juventus acht keer op rij won, komend seizoen ook Champions League speelt. Het team staat derde en staat stevig bij de eerste vier.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020