Nederlandse dompers in MLS: Stam en De Boer ten onder

Nederlandse dompers in MLS: Stam en De Boer ten onder

12 juli 2020 – Zowel Jaap Stam als Frank de Boer heeft een valse start beleefd op het speciale MLS-toernooi in de MLS. Stam debuteerde op de bank bij zijn nieuwe werkgever FC Cincinnati en zag dat zijn ploeg op alle fronten tekort kwam tegen Columbus Crew (0-4). In dezelfde groep ging ook Frank de Boer met Atlanta United ten onder. New York Red Bulls was met 1-0 te sterk.Het Cincinnati van Stam bivakkeerde vorig seizoen onderin de MLS en van de ploeg worden dan ook geen wonderen verwacht. Toch zal de 0-4 nederlaag van vannacht (Nederlandse tijd) hard zijn aangekomen bij Stam. Gyasi Zardes, Amerikaans international, was met twee goals de grote plaaggeest van Stam en co. Ook oud-Eredivisie-speler Youness Mokhtar trof doel. Bij de ploeg van Stam stonden Siem de Jong, Haris Medunjanin en Przemyslaw Tyton in de basis. De Jong en Medunjanin werden vroegtijdig gewisseld.

In dezelfde poule ging De Boer met het grote Atlanta United ook ten onder. De ploeg was beter dan New York Red Bulls, kreeg meer kansen en had meer balbezit, maar verloor toch met 0-1. Een vroege goal van Florian Valot bleek genoeg voor de formatie uit New York. De wedstrijd begon overigens driekwartier later vanwege onweer.

Komende donderdag treffen Cincinnati en Atlanta United elkaar in Poule E van de MLS. Een Nederlands onderonsje dus, waarbij direct veel op het spel zal staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020