Atlético ondanks afgekeurde goals en rode kaart naar CL

12 juli 2020, 00:02   Bijgewerkt: 12 juli 2020, 00:21

Atlético Madrid heeft zich zaterdagavond met hangen en wurgen naar een overwinning geknokt tegen Real Betis Sevilla. Na twee afgekeurde doelpunten, een vervelende blessure bij Kieran Trippier én een rode kaart voor Hermoso volgde er alsnog een overwinning. Juist met een man minder sloeg de thuisploeg via Diego Costa alsnog toe (1-0), waardoor het zeker is van Champions League-voetbal.

Een belangrijke zege voor de Madrilenen, want na de remises tegen FC Barcelona en Celta de Vigo was concurrent Sevilla dicht bij Atléti gekomen. Omdat doelpunten van Angel Correa én Álvaro Morata werden afgekeurd in de eerste helft, zocht de thuisploeg alsnog zonder voorsprong de kleedkamers op. Ook was back Trippier uitgevallen vanwege duizeligheid, Santiago Arias was hem komen vervangen.

Atlético, dat zo goed uit de coronastop is gekomen ondanks de twee remises in de laatste drie duels, is de laatste zestien officiële duels ongeslagen en daarmee de ploeg die het langst zonder nederlaag is in Spanje. Toch moest het daarvoor wel vrezen toen tien minuten in de tweede helft Hermoso van het veld werd gestuurd met een rode kaart vanwege een harde tackle in een counter van de bezoekers.

De VAR sloot zich aan bij de scheidsrechter, waardoor Atlético Madrid opeens met een man minder op jacht moest naar de zege. Zoals zovaak toonde de ploeg van Diego Simeone zich een vechtmachine en kwam via een knappe kopbal Costa uit een dito trap van Yannick Carrasco een kwartier voor tijd op voorsprong.

Ditmaal werd de treffer ook door de VAR goedgekeurd, waardoor Atléico de minimale zege met tien man uiteindelijk over de streep wist te trekken. Zodoende behoudt het de derde plaats in La Liga en kan het zich ook komend seizoen op gaan maken voor Champions League-voetbal, wat in de coronastop nog zo onzeker was. Door deze driepunter is het echter voor de nummer vijf niet meer te achterhalen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen