Beroep Ronaldinho afgewezen en moet nog in Paraguay blijven

Beroep Ronaldinho afgewezen en moet nog in Paraguay blijven

11 juli 2020 – Ronaldinho moet de komende tijd nog altijd in Paraguay blijven. De Braziliaanse voetballer heeft samen met zijn broer nog altijd huisarrest, nadat hij werd gearresteerd vanwege het reizen met een vals paspoort. Een gang naar de rechter om dat op te heffen is door het gerechtshof in het Zuid-Amerikaanse land afgewezen.Daardoor moet Ronaldinho met zijn broer nog altijd in het hotel blijven waar hij momenteel verblijft. Eigenlijk zou hij in de gevangenis moeten zitten, maar nadat hij een borgsom van liefst 1,6 miljoen euro had betaald, mocht hij naar een hotel. Het duo zat 32 dagen achter de tralies vanwege reizen met valse papieren.  

Hoewel zijn advocaat beweert dat Ronaldinho niet op de hoogte was van het valse paspoort, speelt er mogelijk meer dan dat alleen. De aanklagers beweren namelijk dat ze bij een criminele bende horen, die gespecialiseerd zijn in het vervalsen van documenten. Als de Braziliaan veroordeeld wordt, hangt hem mogelijk een celstraf van vijf jaar boven het hoofd. 

Lees ookRonaldinho: "Eerste wat ik wil is mijn moeder een zoen geven" 

Ronaldinho hoopte met zijn beroep terug te mogen naar zijn thuisland, maar dat werd dus afgewezen. Zijn veertigste verjaardag vierde de oud-speler van onder andere FC Barcelona en Paris Saint-Germain al niet in vrijheid. Volgens zijn eigen lezing was hij juist in het land om zijn uitgekomen boek 'Genius of Life' promoten en daarmee een gezondheidsprogramma voor jonge kinderen ondersteunen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020