Gisteren gemist: remise in Italiaanse topper, zege zwak Barcelona

Gisteren gemist: remise in Italiaanse topper, zege zwak Barcelona

12 juli 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 11 juli.Juventus dankt Giacomelli voor de cruciale remise tegen Atalanta
Juventus heeft een cruciaal gelijkspel zaterdagavond cadeau gekregen in de topper tegen Atalanta Bergamo (2-2). Ongelukkige handsballen van Marten de Roon en Luis Muriel zorgden tot twee keer toe dat de Oude Dame op gelijke hoogte kon komen tegen de sterkere bezoekers (2-2). Daardoor neemt de huidige titelhouder een voorschot op de Italiaanse titel.

Jubileum-assist Messi houdt armzalig FC Barcelona in titelstrijd
FC Barcelona heeft zaterdagavond het titelfeestje van Real Madrid in elk geval nog even uitgesteld. Dankzij een jubileum-assist van Lionel Messi en uitblinker Marc-André Ter Stegen won de formatie van Quique Setién, die opnieuw een armoedige indruk maakte, met de nodige moeite. Arturo Vidal tekende voor het enige doelpunt van de avond, waarop Antoine Griezmann opnieuw een slechte beurt maakte. Nummer drie Atlético won óók

Liverpool loopt sinds anderhalf jaar weer schade op in eigen huis
Liverpool heeft voor het eerst sinds anderhalf (!) jaar weer eens puntverlies geleden in eigen huis in de Premier League. Tegen Burnley zorgden vooral de ineffectieve spitsen van The Reds en keeper Nick Pope ervoor dat direct na de drinkpauze de bezoekers zorgden voor puntverlies van de kampioen van Engeland (1-1). Daardoor lopen zij ook averij op in de strijd om diverse records, al kan het de 100 punten nog halen. Manchester City won wel en kan zodoende de grens van honderd doelpunten nog halen. 

Sheffield doet Chelsea heel veel pijn in strijd om CL-ticket
Chelsea heeft zaterdagavond averij opgelopen in de strijd om een Champions League-ticket. Op bezoek bij Sheffield United kregen The Blues een harde les in effectiviteit. Wat ondanks dat het veel meer balbezit, veel meer schoten en drie keer zoveel passes had, ging het met forse cijfers onderuit: 3-0. Manchester United en Leicester City kunnen profiteren.

PSG legt kind van de club Kimpembe vast tot 2024
Paris Saint-Germain heeft het contract van Presnel Kimpembe zaterdag opengebroken en verlengd. De achterhoedespeler lag weliswaar nog voor drie seizoenen vast, maar met de nieuwe verbintenis spreekt het vertrouwen uit in de Frans international, die met zijn nieuwe verbintenis in elk geval tot 2024 in Parijs blijft.

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020