Kluivert-loos AS Roma doet plicht tegen Brescia

Kluivert-loos AS Roma doet plicht tegen Brescia

11 juli 2020 – AS Roma heeft zaterdagavond haar plicht simpel vervuld tegen laagvlieger Brescia. Zonder Justin Kluivert in het elftal hadden de Romeinen een helft moeite met de vrijwel zeker gedegradeerde ploeg. Federico Fazio brak uit een corner de ban direct na de pauze, waarna de score nog verder opliep: 3-0.  Bij het vorige duel van AS Roma ontbrak Justin Kluivert nog in de wedstrijdselectie van de Serie A-club, waardoor hij mede gelinkt wordt aan de uitgang. De Romeinse krant Il Tempo is ervan overtuigd dat Kluivert deze zomer ook daadwerkelijk vertrekt, ondanks dat hij in 35 officiële duels in actie kwam. Trainer Paulo Fonsesca vond dat de buitenspeler niet goed had getraind, maar dat hij ditmaal wel weer bij de selectie zat, had ongetwijfeld ook te maken met de schorsing van Henrikh Mkhitaryan.  

Vanaf de bank zag Kluivert hoe AS Roma het zichzelf moeilijk maakte tegen Brescia in de eerste helft, dat negentiende staat en recent met liefst 6-0 verloor van Internazionale. Met een beetje geluk opende Fazio van dichtbij de score uit een corner in het tweede bedrijf, waarna Nicola Kalinic na een uur voetballen ondanks een ongelukkige aanname de score verdubbelde. Kluiverts' concurrent Carles Pérez gaf daarbij een zeer fraaie assist, die werd afgerond door Kalinic.  

Ook Nicolo Zaniolo kwam nog op het scoreformulier met een fraaie pegel met zijn linkervoet en dat was prettig voor het grote talent. Hij kampte namelijk met een zware blessure en dit was zijn derde wedstrijd pas weer sinds zijn herstel. Hij kwam in het elftal voor Lorenzo Pellegrini en droeg zijn steentje nog bij. Dat gold niet voor Kluivert, die negentig minuten op de bank bleef en zag hoe Edin Džeko nog de paal raakte in blessuretijd. 

Door de zege houdt AS Roma in elk geval de vijfde plaats in handen in de Serie A, een plek die rechtgeeft op Europa League-voetbal. Omhoog kijken is met een achterstand van veertien punten onrealistisch, terwijl directe concurrent Napoli zich via de bekerwinst voor de EL plaatste, waardoor de papieren voor de Romeinen gunstig zijn. Dat geldt voor de situatie van Kluivert echter wel anders. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020