Jubileum-assist Messi houdt armzalig FC Barcelona in titelstrijd

Jubileum-assist Messi houdt armzalig FC Barcelona in titelstrijd

11 juli 2020 – FC Barcelona heeft zaterdagavond het titelfeestje van Real Madrid in elk geval nog even uitgesteld. Dankzij een jubileum-assist van Lionel Messi en uitblinker Marc-André Ter Stegen won de formatie van Quique Setién, die opnieuw een armoedige indruk maakte, met de nodige moeite. Arturo Vidal tekende voor het enige doelpunt van de avond, waarop Antoine Griezmann opnieuw een slechte beurt maakte. Een van de meestbesproken spelers wordt zodoende ongetwijfeld weer Griezmann. De Fransman maakte recent een wereldgoal tegen Villarreal, maar liet zich zaterdagavond niet bepaald van zijn beste kans zien. Vlak voor de fraaie openingstreffer van Arturo Vidal verprutste hij een mogelijkheid en direct daarna trapte hij vanaf enkele meters voor het doel keihard half over de bal heen. In plaats van het duel zo al vroeg in het slot te gooien, maaide hij volledig mis, waarna de bal richting de cornervlag rolde.

Het matige optreden van Griezmann zorgde ervoor dat de Fransman in de pauze al werd gewisseld en ongetwijfeld zodoende weer over de tong zal gaan, zoals de laatste weken veel vaker aan de hand is. Dat geldt ook voor Messi, maar dan in positieve zin. De Argentijn gaf bij de treffer van Vidal de assist en dat betekende zijn twintigste van dit seizoen. Daarmee is hij de eerste speler in La Liga ooit die twintig goals (22 inmiddels) maakte en twintig assists gaf in één seizoen. De laatste keer dat een speler van Barça meer eindpasses gaf, was Xavi (21) in het seizoen 2008/09.

Ondanks de wissel van Griezmann gingen de bezoekers niet bepaald beter spelen. Integendeel zelfs, want Real Valladolid werd gedurende de tweede helft steeds sterker. Voormalig FC Twente-spits Emnes Ünal deelde enkele speldenprikjes uit en na een klein uur blonk Marc-André Ter Stegen uit met een heerlijke reactie op een keiharde kopbal en hield zijn ploeg op de been.

FC Barcelona wilde tot twee keer toe een strafschop, bij Luis Suárez en Gerard Pique, maar kreeg geen hulp van de VAR. Ook Messi was ondanks zijn jubileum-assist duidelijk vermoeid en had een zware avond. Mede daarom was het tot in de slotsecondes spannend in Valladolid, waar de thuisploeg in het tweede bedrijf zeker niet minder was en in blessuretijd meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker, maar telkens op Ter Stegen stuitte. 

Desondanks trok FC Barcelona de zege over de streep, waardoor Real Madrid het titelfeestje in elk geval nog even moet uitstellen. Onder de indruk zijn ze in Madrid vast niet geworden, want zelfs als De Koninklijke nog punten zou verspelen, is het maar de vraag of de Catalanen daarvan nog profiteren. Het matige optreden was tegen Real Valladolid in elk geval net genoeg.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020