Sheffield doet Chelsea heel veel pijn in strijd om CL-ticket

Sheffield doet Chelsea heel veel pijn in strijd om CL-ticket

11 juli 2020 – Chelsea heeft zaterdagavond averij opgelopen in de strijd om een Champions League-ticket. Op bezoek bij Sheffield United kregen The Blues een harde les in effectiviteit. Wat ondanks dat het veel meer balbezit, veel meer schoten en drie keer zoveel passes had, ging het met forse cijfers onderuit: 3-0. Manchester United en Leicester City kunnen profiteren.Het is de tweede nederlaag van Chelsea na de coronastop, die de mede tot stand kwam door de eerste Premier League-treffer van David McGoldrick. Vorig seizoen had hij een groot aandeel in de promotie naar de Premier League van Sheffield, maar dit jaar stond de spits nog altijd droog. Uit de rebound opende hij in eigen huis tegen Chelsea echter de score uit de rebound. Na goed een half uur verdubbelde Oliver McBurnie met een harde kopbal de problemen voor Frank Lampard's ploeg.

De Engelse coach deed wat hij kon. Hij bracht aanvallende impulsen, ging met drie verdedigers achterop spelen en had duidelijk het overwicht in de wedstrijd gecreëerd met zijn ploeg. Maar juist dan is Sheffield United – dat na de coronastop een mindere periode had en daardoor CL-voetbal kan vergeten, maar nog mag hopen op de Europa League – op haar best.

Waar Chelsea aandrong, zorgde McGoldrick met zijn tweede goal van de avond én dus seizoen aan de andere kant van het veld juist voor de beslissing: 3-0. De counters van de thuisploegen waren dikwijls gevaarlijker dan de kansen van The Blues, die er vrijwel niet waren. Invaller Lys Mousset was met een fraai stiftje namelijk nog héél dicht bij de vierde treffer van Sheffield.

Na de herstart verloor Chelsea ook van West Ham United, waardoor het na deze speelronde zomaar op de vijfde plaats kan staan in de Premier League. Het in goede vorm verkerende Manchester United gaat maandag op bezoek bij Southampton, terwijl Leicester City Bournemouth treft. Beide ploegen gaan bij een zege over Chelsea heen, waardoor Hakim Ziyech – die vandaag voor het eerst trainde in Londen – en Timo Werner moeten vrezen Champions League te missen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020