FC Nürnberg voorkomt tweede degradatie op rij in blessuretijd

FC Nürnberg voorkomt tweede degradatie op rij in blessuretijd

11 juli 2020 – Negenvoudig Duits kampioen 1. FC Nürnberg heeft zaterdagavond ternauwernood de tweede degradatie op rij afgewend. De Duitse club, die sinds de eeuwwisseling vooral in de hoogste afdeling van Duitsland uitkwam, gaf in de return een 2-0 zege weg tegen FC Ingolstadt, maar diep in blessuretijd kroonde Fabian Schleusener zich tot held van de club met het cruciale uitdoelpunt (3-1).De oude werkgever van Gertjan Verbeek – die er tussen 2013 en 2014 werkzaam was – degradeerde vorig seizoen nog van het hoogste niveau van Duitsland. Destijds kwam het twee punten tekort voor de play-offs. Door de degradatie vertrokken er diverse sterkhouders, onder wie Eduard Löwen, Ewerton en Tim Leibold, waardoor er een volledig nieuw elftal gebouwd moeten worden.

Met heel veel pijn en moeite en Michael Wiesinger als vierde (!) trainer dit seizoen leek het dan toch goed te komen voor de club, die op de voorlaatste speeldag van de 2. Bundesliga nog wel werd veroordeeld tot de play-offs. Daarin werd in het heenduel FC Ingolstadt – van wie het in de DFB-Pokal ook al had gewonnen - volledig weggespeeld, maar eindigde de score slechts in 2-0.

Geen reden tot paniek, helemaal niet toen het halverwege nog gelijk was. Maar in ruim twintig minuten gaf 1. FC Nürnberg de wedstrijd na de pauze volledig uit handen. Robin Krausse kopte na ruim een uur de derde treffer van de thuisploeg tegen de touwen en tot diep in blessuretijd leek het mis te gaan voor 1. FC Nürnberg. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Schleusener echter nog een cruciale uitgoal, waardoor hij de tweede degradatie op rij voorkwam. De VAR keek nog naar de treffer, maar verpestte het feestje van Nürnberg niet meer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020