Van der Hart maanden out na vervelende blessure in penaltyreeks

Van der Hart maanden out na vervelende blessure in penaltyreeks

11 juli 2020 – Mickey van der Hart (26) heeft een vervelende schouderblessure opgelopen bij Lech Poznan en ligt vermoedelijk de komende maanden uit de roulatie. Tijdens de halve finale van de beker raakte de goalie geblesseerd in de penaltyreeks en die kwetsuur gaat hem nog een tijd bezigheden. Om te herstellen is hij zelfs teruggekeerd bij een specialist in Nederland.Dat schrijft NHNieuws. Hoewel de exacte ernst en het revalidatietraject nog bepaald moeten worden voor de doelverdediger, ligt hij er naar verwachting sowieso de komende maanden uit. Zijn seizoen in Polen zit er daarom al op en ook voor het komende voetbaljaar zal hij mogelijk het begin moeten missen.

Van der Hart stopte ondanks zijn blessure twee strafschoppen, maar het was niet genoeg voor een plek in de finale. De voormalig keeper van Ajax en PEC Zwolle zag zijn ploeggenoten namelijk te vaak falen vanaf elf meter, waardoor een finaleplaats in de Poolse beker aan hun neus voorbij ging. Bovendien moest hij zich na zijn tweede gestopte bal laten vervangen, omdat zijn schouder uit de kom raakte.

De blessure is voor Filip Bednarek enigszins goed nieuws. De keeper van sc Heerenveen stapte deze zomer transfervrij over naar de Poolse club, maar wel met het beeld dat hij tweede keeper zou worden. Mocht Van der Hart er veel langer uitliggen, krijgt hij mogelijk de kans om een vaste plaats onder de lat te veroveren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020