Cocu moet play-offs voorlopig uit het hoofd zetten

Cocu moet play-offs voorlopig uit het hoofd zetten

11 juli 2020 – Phillip Cocu heeft met Derby County verzuimd goede zaken te doen voor de play-offs om promotie naar de Premier League. De huidige nummer negen van het Championship verloor zaterdagmiddag met 1-3 van Brentford, dat zelfs nog uitzicht houdt op directe promotie.Cocu kreeg vanmiddag de kans om in ieder geval voor even de top-zes binnen te dringen. Aan het einde van de rit is dat goed voor deelname aan de promotiewedstrijden. Cocu wist ook dat het een pittige thuiswedstrijd voor de boeg had. Brentford is de nummer van het Championship en zit koplopers Leeds United en West Bromwich Albion flink op de hielen. The Bees hebben daarnaast alle wedstrijden sinds de hervatting gewonnen.

Derby County wist die reeks niet te beëindigen. The Rams verloren midweeks van West Bromwich en bleken nu ook een maatje te klein voor Brentford. Halverwege de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht. Ollie Watkins opende de score voor de bezoekers, maar herstelde Jason Knight de schade voor Derby. In de tweede helft konden de gastheren Brentford, waar oud-Spartaan Halil Dervisoglu negentig minuten op de bank zat, niet meer bijbenen. Met twee treffers maakte Said Benrahma het verschil.

Na de nederlaag moet Derby een pas op de plaats maken. Vooralsnog staat het negende, maar kunnen nummers zeven (Swansea City) en acht (Preston North End) dit weekend verder uitlopen en liggen drie clubs op de loer om Derby te passeren op de ranglijst. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020