Van 't Schip ziet het zitten in Arzani: "Ik tipte hem al eens bij Ajax"

Van 't Schip ziet het zitten in Arzani: "Ik tipte hem al eens bij Ajax"

11 juli 2020 – John van 't Schip ziet Daniel Arzani (21) als een versterking voor FC Utrecht. Op de korte termijn vraagt de oud-trainer van de Australiër om geduld. De twee werkten in het verleden samen bij Melbourne City. "Er is veel gebeurd", weet Van 't Schip over de aanvaller die door Utrecht gehuurd wordt van Mancester City.Onder Van 't Schip debuteerde Arzani vier jaar gelende op zeventienjarige leeftijd voor Melbourne City, dat net als Manchester City onderdeel is van de City Football Group (CFG). "Hij passeert heel makkelijk, ook uit stilstand. In goeden doen doet hij dat rechts- en linksom. Hij kan vanaf de flanken of vanaf het middenveld spelen. En hij maakt goals en geeft assists", vertelt Van 't Schip in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft moeten leren dat hij in het topvoetbal in teamverband moet kunnen spelen, dat je daarin op alle fronten geschikt moet zijn. Topvoetbal is wel even wat anders dan uitblinken bij Australië onder 16 of 17 jaar. Nu denk ik dat het jeugdige er wel af is. Hij is in potentie heel goed, echt een publieksspeler."

Lees ook: 'FC Utrecht nadert komst Arzani en hoopt nog op Mahi'

Nadat City Arzani naar Engeland haalde, werd de Aussie direct voor twee seizoenen verhuurd aan het Schotse Celtic. "Of ik dat zeg vanwege het voetbal daar? Ja. Ik had het beter gevonden als hij toen naar Nederland was gegaan. Ik tipte hem al eens bij Ajax, maar daar hebben ze zelf zoveel jongens met klasse. Als trainer van PEC wilde ik hem eind 2017 nog halen, maar toen was hij onhaalbaar."

Arzani's geduld werd in Schotland op de proef gesteld. Toen de toekomst speler van Utrecht eindelijk zijn kans kreeg, scheurde hij zijn kruisband af. "Daarom vind ik wel dat we de verwachtingen wat moeten bijstellen. "Hij heeft twee jaar lang bijna niet gespeeld. Hij komt bij een nieuwe club in een nieuw land, dus het zou me meevallen als hij minder dan een halfjaar nodig heeft om te wennen. Maar als dat lukt, is hij een goede toegevoegde waarde. Echt een speler die wat extra's toevoegt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020