Van Bronckhorst raakt emotioneel over vermoorde ballenjongen

11 juli 2020, 12:33

Herinneringen aan het WK 2010 roeren Giovanni van Bronckhorst tot tranen. In gesprek met De Telegraaf raakt de oud-international emotioneel als zijn band met een ballenjongen ter sprake komt. Diezelfde jongen is een half jaar na het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika vermoord.

"Je kwam er om te presteren, maar je leerde ook een land, een cultuur en lieve mensen kennen. Zo leerde ik er een geweldig, dertienjarig knulletje kennen dat met zijn team elke dag ballenjongen was bij onze trainingen en met wie ik een mooi contact kreeg", vertelt Van Bronckhorst aan De Telegraaf. Daarna wordt het stil tijdens het interview, beschrijft de krant, en kan Gio een tijdje niks zeggen. "Het is voor het eerst in tien jaar dat het me zo aangrijpt. Het is iets waar ik lang niet over heb gesproken…"

Lees ook: Van Marwijk over WK-finale: "Webb ook maar een mens"

Tijdens het WK bouwde Van Bronckhorst een band op met de jongen, die van hem een shirt, bal en schoenen kreeg. "Hij was niet bij me weg te slaan. Na het WK hield ik contact met hem. Ik stuurde hem berichten en hij mij. Na een half jaar reageerde opeens zijn zusje in plaats van hijzelf. Ze zei: 'Sorry, hij kan niet meer met je praten. Hij is vermoord…' Op zo'n moment voel je wat voor land het nog steeds is, hoe gevaarlijk het daar is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen