Zirkzee na vertrek: "Feyenoord zei dat ik nog jaar moest doorgaan"

Zirkzee na vertrek: "Feyenoord zei dat ik nog jaar moest doorgaan"

11 juli 2020 – Feyenoord kan zich het vertrek van Joshua Zirkzee zelf aanrekenen. In 2017 vertrok de nu negentienjarige spits naar Bayern München, omdat de Rotterdamse club hem geen aanbieding deed. Dat terwijl Zirkzee zich tot de topscorer van de jeugdopleiding had gekroond en veel ploeggenoten wel een contract konden tekenen."Veel spelers van Onder 17 kregen een contractvoorstel. Feyenoord zei dat ik nog een jaar moest doorgaan met waar ik mee bezig was en dat ik dan later misschien ook mocht tekenen. Toen besloot ik dat ik naar een andere club zou gaan", doet Zirkzee zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. "Ik heb bij Everton meegetraind, maar Bayern was de club waarvoor ik wilde spelen. Toen dat duidelijk werd in Rotterdam, kreeg ik alsnog een contractaanbieding van Feyenoord. Dat was wat mij betreft te laat."

Bayern werd de club waar Zirkze naartoe wilde. "Vaak gingen talenten naar Engeland, maar ik vond Bayern bij mij passen. De club was duidelijk en stippelde een plan uit. Ze gaven aan wat ik moest verbeteren en wat er moest gebeuren om richting de eerste selectie te kunnen gaan. En dat jonge spelers naar Engeland of Duitsland verhuizen? Ik vind dat ze dat voor-al moeten doen als ze dat willen."

Zirkzee heeft het gelijk aan zijn zijde, want de aanvaller is aan het doorbreken in München. Dit seizoen maakte hij vier doelpunten voor Der Rekordmeister. Hans Flick haalde hem ook definitief bij het eerste elftal. "Ik ben uiteindelijk in de zomer van 2017 naar Duitsland gegaan om ooit de eerste spits van Bayern te worden. Dat doel blijft."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020