Titel lonkt voor Real na oerdegelijke zege op Alavés

Titel lonkt voor Real na oerdegelijke zege op Alavés

10 juli 2020 – Real Madrid is weer een gigantische stap dichter bij de landstitel gekomen. In Madrid won de lijstaanvoerder zonder te overtuigen, maar ook zonder echt in de problemen te komen van Alavés. Karim Benzema benutte al vroeg een penalty en de spits speelde ook een belangrijke rol bij de tweede Madrileense goal, toen hij Marco Asensio liet scoren. Dat bleek ook de uiteindelijke uitslag: 2-0.De vorige twee duels in de competitie werden met miniem verschil gewonnen, beide keren was een benutte penalty van Sergio Ramos genoeg voor drie punten. De verdediger was tegen Alavés echter geschorst. Ook Marcelo (geblesseerd) was er niet bij. Zijn vervanger was Ferland Mendy en die was na tien minuten al goud waard. De linksback ging neer binnen de zestien meter. Ook zonder Ramos ging de strafschop tegen de touwen: Karim Benzema maakte zijn achttiende van het seizoen: 1-0.

En dat terwijl Alavés met een bal op de lat het meest dicht bij een openingsgoal was. In Madrid was het na de goal van Benzema nog een gelijk opgaande wedstrijd, want de nummer zeventien had nog alles om voor te spelen. Het degradatiespook ligt bij de gasten nog op de loer. Thibaut Courtois greep echter kordaat in voor rust.

Vijf minuten na rust was het duel gespeeld. En weer mocht Real een bedankje naar de VAR sturen. Benzema werd op de rand van buitenspel weggestuurd en legde af op MarcosAsensio, die van dichtbij simpel de 2-0 binnenschoot.

Omdat Courtois ook in de tweede helft meermaals keurig kansrijke Alavés-aanvallen onschadelijk maakte, bleef Real makkelijk op de been. Zonder overtuigend te spelen hebben de Madrilenen weer vier punten voorsprong op FC Barcelona. En met nog drie duels te spelen, kan de titel al zo'n beetje opgestuurd worden naar de hoofdstad.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020