Real Sociedad schiet zichzelf in de voet tegen effectief Granada

10 juli 2020, 22:19

Real Sociedad heeft verzuimd om uitstekende zaken te doen in de strijd om Europees veotbal. De club, zevende in de Spaanse competitie, verslikte zich in eigen stadion tegen een uiterst effectief Granada, dat de laatste Europese strohalm greep: 2-3.

Door de nederlaag blijft de club op de laatste Europese positie staan, maar is het nog niet verlost van naaste belagers Valencia, Athletic Bilbao en Granada. De laatstgenoemde kwam in het Baskenland goed voor de dag en ging de rust in met een 0-2 voorsprong dankzij Antonio Puertas en Roberto Soldado.

Het waren eigenlijk de enige kansen die het effectieve Granada voor rust kreeg. Mikel Merino bracht kort na rust de spanning terug en in de slotfase maakte Mikel Oyarzabal de verdiende gelijkmaker. Het leek de eindstand, totdat Domingos Duarte ook de derde kans van Granada wist te benutten. Door de nederlaag van Sociedad nadert Granada de gastheren met nog drie duels te spelen tot slechts een puntje. De strijd om de Europa League-plaatsen nog niet gestreden.