Union Berlin wil vol stadion en gaat alle testen betalen

Union Berlin wil vol stadion en gaat alle testen betalen

10 juli 2020 – Een bijzonder gebaar van Union Berlin. De Bundesliga-club wil hoe dan ook volgend seizoen spelen in een vol stadion. Daarvoor trekt de Berlijnse club de beurs, want Union gaat voor alle fans coronatesten betalen. Of de autoriteiten dat goed vinden, is nog maar de vraag.Vanwege het coronavirus gelden er nog restricties in de Duitse voetbalstadions, maar dat hoeft van Union Berlin niet zo. Het zou de stadionbeleving niet ten goede komen. 'En als we niet mogen zingen en schreeuwen, dan is dat niet des Unions', vertelt voorzitter Dirk Zingler.

In het station kunnen iets meer dan 22.000 toeschouwers. Om te voorkomen dat er besmettingen plaatsvinden in het stadion, vraagt de club de toeschouwers om zich te laten testen. De kosten zijn voor de club, want die financieren het bedrag dat supporters moeten betalen voor die test.

Zingler: 'Het gaat ons om de mensen het voetbal terug te geven, het voetbal waarvan ze zo houden en waarnaar ze zo verlangen. En ook om de mensen die erop zijn aangewezen, weer aan het werk te helpen.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020