Setién over De Jong: "Ik heb liever dat hij nog even rust heeft"

Setién over De Jong: "Ik heb liever dat hij nog even rust heeft"

10 juli 2020 – Frenkie de Jong ontbreekt nog altijd in de selectie van FC Barcelona, maar volgens trainer Quique Setién is de Nederlander nagenoeg fit. De Oranje-international kampt met een kwetsuur in de scholspier van zijn rechterkuit en mist al weken de duels van zijn club. "We hebben getwijfeld of we hem mee zouden nemen, want hij voelt zich goed."Toch stelt Setién hem morgen (zaterdag) tegen Real Valladolid niet op. "Ik heb liever dat hij nog een paar dagen rust heeft, zodat hij zich straks topfit voelt", aldus de coach op de persconferentie. Zodoende kan De Jong alleen nog tegen Osasuna en Alavés in actie komen tijdens het restant van La Liga.

Lees ookDomper Frenkie: nog altijd niet bij de Barcelona-selectie

Vanaf augustus wacht Napoli in de return van de achtste finale van de Champions League. In Napels eindigde het eerste duel in 1-1, waardoor Barcelona nog zeker niet zeker is van de kwartfinales. De Jong wordt ook meer voor het miljardenbal klaargestoomd, aangezien – volgens Spaanse media – de club de landstitel uit het hoofd heeft gezet.

Setién zelf denkt dat de vier punten achterstand op koploper Real Madrid nog te overbruggen is. "Ik geloof nog zeker in de titel. We hebben de laatste jaren gezien dat er onverklaarbare dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Wij moeten ons focussen op de confrontatie tegen Valladolid en wachten op onze kans."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020