Van Anholt wil niet naar Cyprus en weet niet of hij bij NAC blijft

Van Anholt wil niet naar Cyprus en weet niet of hij bij NAC blijft

10 juli 2020 – Voor Pele van Anholt zijn het spannende tijden. De 29-jarige verdediger beschikte over een aflopend contract bij NAC Breda en is nu dus transfervrij. Hij kreeg al een aanbieding uit Cyprus, maar heeft die afgewezen.De 29-jarige verdediger was onder Peter Hyballa een belangrijke kracht bij NAC. De Duitser wilde de verdediger graag houden, maar directeur Tom Van Den Abbeele zag daar weinig heil in. Uiteindelijk deed NAC hem een aanbieding waaruit weinig waardering sprak. Nu Hyballa en Van Den Abbeele zijn vertrokken, beraadt Van Anholt zich op zijn toekomst.

Hij kreeg al een aanbieding uit Cyprus, maar wees die af. De back zoekt rustig verder naar een nieuwe club. "Ik maak me geen zorgen, het is nog vroeg op de transfermarkt. Er komen genoeg dingen voorbij", vertelt hij aan BN De Stem. De verdediger had geen trek in een avontuur op Cyprus. "Het aanbod uit Cyprus zag er interessant uit, maar ik had er niet zo'n goed gevoel bij. We kennen allemaal de verhalen uit dat soort landen dat de betalingen opeens niet meer gedaan worden. Ik ben geen vrijwilliger. Als ik na een maand geen salaris meer krijg, schiet dat natuurlijk niet op. Die gok ga ik nu niet wagen, want ik heb geen zin om na een maand terug te zijn in Nederland met het bekende verhaal: een avontuur rijker, een illusie armer. Het ziet het er altijd mooi uit, maar in de praktijk valt het soms tegen."

Wat Van Anholt nu wel gaat doen, weet hij nog niet. Hij hoopt zijn conditie op niveau te kunnen houden in Breda. "Dit weekend zal ik contact opnemen met de teammanager om te bespreken wat de bedoeling is voor volgende week. In teamverband trainen vind ik toch fijner dan alleen trainen. Het zal wel op eigen risico zijn, omdat ik geen contract heb. En als ik geblesseerd raak, draai ik voor de kosten op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020