Europa League-loting: zware loting voor Bosz en Elia

Europa League-loting: zware loting voor Bosz en Elia

10 juli 2020 – Peter Bosz heeft een zware loting te horen gekregen vrijdagmiddag tijdens de loting van de Europa League. Als de coach met Bayer Leverkusen de goede uitgangspositie in de achste finale verzilvert, krijgt het een ronde later Internazionale of Getafe op hun bordje. Eljero Elia mag zich met Istanbul BB verheugen op een onderonsje met Manchester United, mits het de volgende ronde haalt. In Duitsland worden de stadions van Köln, Duisburg, Schalke 04 en Fortuna Düsseldorf gebruikt voor het restant van de Europa League. Daarin kunnen Manchester United (0-5 van LASK Linz), FC Basel (0-3 van Eintracht Frankfurt) en Bayer Leverkusen (1-3 van Rangers) zich normaliter opmaken voor de kwartfinales. Zij hebben namelijk een zeer goed resultaat behaald in het heenduel van de achtste finales. Bij de tweestrijd AS Roma - Sevilla en Getafe - Internazionale moeten beide duels in de achtste finales nog worden gespeeld, omdat die niet werden afgewerkt door de corona-uitbraak.

Vanaf de kwartfinales wordt alles gespeeld over één duel. Omdat er nog geen enkele kwartfinalist bekend is, is het schema even goed kijken met immer dubbele clubnamen. Van hen plaatst telkens de winnaar zich voor de volgende ronde. Net als bij de Champions League werd de loting gedaan met de clubs op afstand, waarbij de verbinding met de mensen op locatie verre van optimaal was. Na opnieuw een kleine twintig minuten kwam de eerste ploeg uit de koker en dat was het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst. Als zij erin slagen om de opgelopen achterstand in te halen, dan treft het zeer vermoedelijk FC Basel, dat het heenduel ruim won van Eintracht Frankfurt. 

Vervolgens kwam er twee keer minder nieuws voor Nederlanders: Eljero Elia (Istanbul BB) treft vermoedelijk Manchester United, terwijl Peter Bosz met Bayer moet vrezen voor Internazionale. Dan moeten de Italianen wel afrekenen met Getafe, waarvan beide duels nog gespeeld moeten worden. Luuk de Jong of Justin Kluivert mag het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Wolverhampton Wanderers en Olympiakos Piraeus en daarmee loten zij relatief gunstig. 

Kwartfinale:
VfL Wolfsburg/Shakhar Donetsk versus Eintracht Frankfurt/Basel 
LASK Linz/Manchester United versus Istanbul BB/Kopenhagen
Internazionale/Getafe versus Rangers/Bayer Leverkusen 
Olympiakos/Wolverhampton versus Sevilla/AS Roma 

Halve finale:
Olympiakos/Wolverhampton - Sevilla/AS Roma versus LASK Linz/United - Istanbul BB/Kopenhagen 
Internazionale/Getafe - Rangers/Leverkusen versus VfL Wolfsburg/Shakhar Donetsk - Eintracht/Basel

Lees ook: Alles over de loting voor de Europa- en Champions League loting 

Programma Europa League
5-6 augustus: returns achtste finales in stadion van thuisploegen
10-11 augustus: kwartfinales in Duitsland
16-17 augustus: halve finales in Duitsland
21 augustus: finale in Keulen

Programma en uitslagen heenduels (genoteerd naar programma):
Manchester United - LASK (5-0)
FC Basel - Eintracht Frankfurt (3-0)
FC Kopenhagen - Istanbul Basaksehir (0-1)
Shakhtar Donetsk - VfL Wolfsburg (2-1)
Bayer Leverkusen - Rangers (3-1)
Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Piraeus (1-1)

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020