CL-loting: Atalanta - PSG en Atlético - RB Leipzig

10 juli 2020, 12:33   Bijgewerkt: 10 juli 2020, 16:52

De Champions League-loting heeft twee zekere affiches opgeleverd voor de kwartfinale: RB Leipzig - Atlético Madrid en Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain zijn zekerheidjes, terwijl de acht ploegen die nog om vier plekken strijden, tegen elkaar loten. Ook in de halve finale treffen de vier reeds geplaatste ploegen elkaar, waardoor één weg naar de finale al helemaal open ligt en het andere deel nog veel onzekerheden heeft. 

Anders dan normaal zaten er geen mensen in de zaal, maar via een videostream waren de betrokken ploegen ondanks de corona alsnog aanwezig in de zaal. Bij die loting werd het hele toernooi verder uitgestippeld (zie onder), waarbij er geen voorbehouden werden gemaakt. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk dat Barcelona en Atlético Madrid tegen elkaar zouden spelen in de kwartfinales: onderlinge landen werden niet uitgesloten.

Na een niet geheel vlekkeloos rondje langs de velden - het geluid werkte vaker niet dan wel - gingen de ballen na ruim twintig minuten dan toch eindelijk de kokers in. De hoofdrolspelers op het toneel droegen geen mondkapje, maar hielden wel gepaste afstand. Real Madrid/Manchester City kwam als eerste uit de kokers en zij kwamen tegen de winnaar van Juventus/Olympique Lyon. Mogelijk treft Cristiano Ronaldo dus tegen zijn oude club, mits Real en Juventus beide de achterstand wegwerken.

Atlético Madrid kwam vervolgens tegen RB Leipzig, terwijl FC Barcelona of Napoli hun borst nat kunnen maken voor Bayern München - behalve als Chelsea nog voor een enorme verrassing kan zorgen in de return. De kans daarop is echter heel klein. Tot slot bleven het reeds geplaatste Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain over, waardoor zij elkaar treffen in de kwartfinale. Een van hen treft de winnaar van RB Leipzig - Atlético Madrid, waardoor de 'ene helft' van het toernooi helemaal bekend is en het andere deel helemaal niet.  

Loting kwartfinales:

Real Madrid/Manchester City - Juventus/Olympique Lyon

RB Leipzig - Atlético Madrid

FC Barcelona/Napoli - Bayern München/Chelsea

Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain 

Loting halve finales:

Real Madrid/Manchester City - Juventus/Olympique Lyon - FC Barcelona/Napoli - Bayern München/Chelsea

RB Leipzig - Atlético Madrid - Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain

Lees ook: Alles over de loting voor de Europa- en Champions League loting

Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Atlético Madrid maken dus sowieso kans op de Champions League-finale. Zij zijn immers al zeker van de kwartfinales. De returnwedstrijden die nog gespeeld moeten worden zijn Bayern München – Chelsea (0-3 heenduel), Barcelona – Napoli (1-1 heenduel), Manchester City – Real Madrid (1-2 heenduel) en Juventus – Olympique Lyon (0-1 heenduel). Al deze wedstrijden worden gewoon in het stadion van de thuisploeg afgewerkt.

Het Champions League-programma ziet er zodoende als volgt uit.

7-8 augustus: returns achtste finales in stadion van thuisploegen

12-15 augustus: kwartfinales in Lissabon

18-19 augustus: halve finales in Lissabon

23 augustus: finale in Lissabon (Estadio da Luz)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen